Lisabonski forum „Migracije i ljudska prava: Kako izgraditi efikasnu kolektivnu akciju? Najbolje prakse i iskustva u Evropi i Mediteranu“

30. novembar 2016.

31071035452_7f941eda8c_kBeogradski centar za ljudska prava učestvovao je na 22 Lisabonskom Forumu održanom 24. i 25. novembra 2016. godine, u organizaciji North- South Centra Saveta Evrope, koji je bio posvećen temi  Migracije i ljudska prava. Predstavnica Beogradskog centra za ljudska prava, Sonja Tošković imala je priliku da govori o migracijama u Republici Srbiji, na panelu koji je bio posvećen temi ostvarivanja ljudskih prava ljudi koji migriraju. (više…)

Prava nepraćene i razdvojene dece izbeglica u Srbiji

22. novembar 2016.

n2U petak, 18. novembra 2016. godine, Beogradski centar za ljudska prava održao je u Beogradu seminar „Prava nepraćene i razdvojene dece izbeglica u Srbiji“.

To je prvi u nizu od šest treninga posvećenih pravima dece u pokretu koje će Beogradski centar u narednih šest meseci organizovati u sklopu projekta Making a Difference for Refugee Children in Europe, finansiranog od strane Odeljenja za međunarodni razvoj Vlade Velike Britanije (DFID). (više…)