#YouthRights Talks: 70 godina od Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima

3. децембра 2018.

cover 08-01U sklopu obeležavanja Nedelje ljudskih prava u subotu, 8. decembra u hotelu Zira organizujemo događaj koji stavlja u centar glas i ljudska prava mladih: “#YouthRights Talks: 70 godina od Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima”. Ovaj događaj organizuje se u saradnji Beogradskog centra za ljudska prava, Misije OEBS-a u Srbiji i Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji.

(више…)

Konferencija „Prošlost, sadašnjost i budućnost integracije“

Anja Stefanović, savetnica za integraciju Beogradskog centra za ljudska prava, bila je jedna od govornica na konferenciji „Prošlost, sadašnjost i budućnost integracije“, koju je NVO Atina organizovala u okviru projekta „Gradimo zajedno“. Konferencija je bila prilika da se sumiraju rezultati projekta, otvore važna pitanja u vezi integracije izbeglica, i razmene konstruktivne ideje za naredne korake.  (више…)

Ekološka tužba – pravo svih nas da zaštitimo životnu sredinu

28. новембра 2018.

viber imageBeogradski centar za ljudska prava održao je konferenciju pod nazivom „Ekološka tužba – pravo svih nas da zaštitimo životnu sredinu”. Cilj konferencije bio je razgovor o građanskopravnoj zaštiti prava na zdravu životnu sredinu, predstavljanje priručnika sa preporukama namenjenog stručnjacima radi efikasnije primene ekološke tužbe i predstavljanje uputstva za korišćenje ekološke tužbe namenjenog građanima i udruženjima građana. (више…)