Otvaramo konkurs

30. decembar 2019.

Beogradski centar za ljudska prava otvara poziv za angažovanje tri saradnika na projektu „Podrška izbeglicama i tražiocima azila u Srbiji“ (Projekat u izvršnom partnerstvu sa kancelarijom UNHCR u Beogradu) za poslove pružanja podrške izbeglicama i tražiocima azila. 

Konkurs se raspisuje za sledeće pozicije: 

  • Pravni zastupnik
  • Savetnik za integraciju – voditelj slučajeva
  • Asistent za integraciju

Opise poslova i potrebne kvalifikacije pogledajte u prilogu. 

Ukoliko ste zainteresovani i mislite da Vaše iskustvo i kvalifikacije odgovaraju opisu pozicija, vašu biografiju i motivaciono pismo možete poslati na hr@bgcentar.org.rs 

Prijave će se obrađivati po pristizanju a biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u najuži izbor. 

Prijave se primaju do 17.1.2020. godine.

Opisi pozicija:

 

Okrugli sto „Primena Zakona o azilu i privremenoj zaštiti u oblasti integracije“

27. decembar 2019.

Okrugli sto u organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava na temu „Primena Zakona o azilu i privremenoj zaštiti u oblasti integracije“ održan je u Beogradu 16. decembra 2019. godine. Okrugli sto je otvorio predstavnik kancelarije UNHCR gospodin Hans Friedrich Schodder koji je tom prilikom prisutne upoznao sa predstojećim Globalnim forumom za izbeglice (Global Refugee Forum). (više…)

“Od standarda inkluzije do inkluzije kao standarda”

 

Beogradski centar za ljudska prava je u saradnji sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada i Nacionalnom kancelarijom za mlade organizovao događaj “Od standarda inkluzije do inkluzije kao standarda”. Događaj je realizovan uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Misije OEBS-a u Srbiji, 23. decembra 2019. u hotelu Mama Shelter u Beogradu. (više…)

Okrugli sto na temu primene odluka Komiteta Ujedinjenih nacija protiv torture

28. novembar 2019.

Okrugli sto na temu primene odluka Komiteta Ujediljenih nacija protiv torture

U saradnji sa Pravosudnom akademijom, Ministarstvom pravde i Timom Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji, Beogradski centar za ljudska prava organizovao je okrugli sto o primeni odluka Komiteta Ujedinjenih nacija protiv torture. Cilj skupa bio je iznalaženje zajedničkog odgovora države i civilnog društva na pitanje kako da se sprovođenje postupka ekstradicije odvija u skladu sa pravnoobavezujućim međunarodnim standardima koji se odnose na apsolutnu zabranu mučenja i drugog surovog, nečovečnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja, poštujući princip zabrane proterivanja (non-refoulement). Poseban fokus stavljen je na slučaj turskog državljanina kurdskog porekla Dževdeta Ajaza, kojeg je Srbija izručila Turskoj, uprkos tome što je na snazi bila privremena mera Komiteta protiv torture. (više…)