Klijent Beogradskog centra za ljudska prava

5. februar 2016.

Od početka godine kroz Srbiju prošlo gotovo 60.000 izbjeglica. Kroz preševski prihvatni centar dnevno i u zimskim mjesecima prođe blizu 2000. Mnogima je prvi prvi kontakt volonter Abdurahman. Zoran Kosanović iz Preševa donosi priču o mladom Sirijcu koji je prekinuo svoj izbjeglički put i ostao na jugu Srbije.
Sastanak predstavnika Beogradskog centra za ljudska prava sa predstavnicima Trećeg odbora Parlamentarne skupštine OEBS-a

4. februar 2016.

Predstavnicima Beogradskog centra za ljudska prava bilo je zadovoljstvo da 3. februara 2016. godine požele dobrodošlicu članovima Trećeg odbora Parlamentarne skupštine OEBS-a u svojoj kancelariji.Delegacija Trećeg odbora, koji se bavi pitanjima vezanim za ljudska prava, u radnoj je poseti Srbiji, a čine je članovi iz različitih zemalja članica ove organizacije.
Pavle Kilibarda istraživač, Beogradskog centra za ljudska prava za N1

4. februar 2016.

EU demantuje glasine o zadržavanju izbeglica u Srbiji Hoće li izbeglice od proleća ostajati u Srbiji? U Briselu demantuju da će to tražiti od Srbije. Vučić uoči odlaska u London poručuje da Srbija neće da bude parking za bilo koga.Iz Brisela je juče stigla vest da će iz fonda za pomoć Siriji, koji iznosi 600 miliona evra, dobar deo biti izdvojen za zadržavanje 50.
Pavle Kilibarda istraživač, Beogradskog centra za ljudska prava za Radio Slobodna Evropa

4. februar 2016.

Vučić: Srbija neće biti parking za migrante Evropska unija nije tražila, niti posredstvom evropskog fonda za zbrinjavanje izbeglica u zemljama u okruženju Sirije traži da se deo sirijskih izbeglica trajno naseli u Srbiji i Makedoniji, a takve tvrdnje objavljene na jednom briselskom portalu su netačne.
Izveštaj o praćenju postupanja organa javne vlasti prema izbeglicama i migrantima u 2015. godini.

4. februar 2016.

U okviru Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture, Beogradski centar za ljudska prava, u saradnji sa Zaštitnikom građana, prati postupanje organa javne vlasti prema izbeglicama i migrantima. U 2015.
Nikola Kovačević pravnik Beogradskog centra za ljudska prava o nestanku 10.000 izbjegličke djece

3. februar 2016.

Gost Al Jazeere u Beogradu bio je Nikola Kovačević iz Beogradskog centra za ljudska prava. S njim smo razgovarali o izvještaju Europola o nestanku oko 10.000 izbjegle djece nakon što su stigli u Evropu.


Podsticanje ukljucivanja Obrazovanjem ka prevenciji ranih brakova kod pripadnica romske zajednice   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima