Održan trening ,,Društvene promene i integracija izbeglica”

21. septembar 2016.

  Pravnici Beogradskog centra za ljudska prava učestvovali su na seminaru ,,Društvene promene i integracija izbeglica” u Briselu koji je, u saradnji sa Savetom Evrope i ambasadom Sjedinjenih Američkih Država pri Evropskoj Uniji, organizovao Evropski Savet za izbeglice i prognanike (ECRE).
Novi Zakon o azilu Srbije još uvek nije ušao u skupštinsku proceduru

19. septembar 2016.

Istinomer, 16. septembar:Kompletnu vest pogledajte na internet stranici Istinomera.   U jeku predizborne kampanje tadašnji predesednik tehničke Vlade, a današnji premijer, Aleksandar Vučić najavio je usvajanje ključnog zakona kojim se reguliše oblast migracione politike.
Nikola Kovačević: Mnogi idu Orbanovim stopama

19. septembar 2016.

Da li Srbija menja svoju politiku prema izbeglicama? O ovoj temi za Radio Slobodna Evropa govorio je Nikola Kovačević, pravnik Beogradskog centra za ljudska prava: Mislim da se donekle i opravdano kod nas stvorila bojazan da bi Srbija mogla da postane zemlja u kojoj će izbeglice biti zaglavljene.
Saopštenje ECRE/AIDA: Prihvatljivost, odgovornost i bezbednost u evropskim procedurama azila

8. septembar 2016.

Prilikom sprovođenja svojih međunarodnih obaveza, evropske države i države članice Evropske unije razvile su sisteme azila na osnovu složenih proceduralnih instrumenata. U nekim slučajevima, ovi instrumenti korišćeni su u cilju izbegavanja odgovornosti država za izbeglice, te su zahtevi za azil odbacivani kao nedopušteni bez ispitivanja njihove osnovanosti.
Nikola Kovačević, pravnik Beogradskog centra za ljudska prava za Nedeljnik Vreme

1. septembar 2016.

Spiskovi lažne nade "Spiskovi su inicijalno počeli da se prave između samih izbeglica koje su se neformalno organizovale kako bi uspostavile neki red na granici sa Mađarskom, koja svakodnevno prima samo oko 30 ljudi.
Kuća ljudskih prava osuđuje hajku institucija na aktiviste inicijative „Ne davimo Beograd“

19. jul 2016.

Kuća ljudskih prava i demokratije najoštrije osuđuje pritisak na aktiviste inicijative „Ne davimo Beograd“ i druge građane koji se bore za vladavinu prava i princip odgovornosti u Srbiji. Pozivi građanima na saslušanje zbog navodnog napada na gradonačelnika predstavljaju nedozvoljeni politički pritisak i grubu zloupotrebu policije.


Podsticanje ukljucivanja Obrazovanjem ka prevenciji ranih brakova kod pripadnica romske zajednice   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima