Zajedničko saopštenje Kuće ljudskih prava i demokratije Beograd i Kuće ljudskih prava Zagreb na zatvaranje granica i izbegličku krizu

25. septembar 2015.

Kuća ljudskih prava i demokratije Beograd i Kuća ljudskih prava Zagreb pozivaju vlade Srbije i Hrvatske da hitno ukinu sve mere ograničenja slobodnog kretanja ljudi i robe, uspostave normalnu komunikaciju i sve probleme rešavaju razgovorima. Pozivamo i sve vlade u jugoistočnoj i istočnoj Evropi da hitno uspostave saradnju i dnevnu komunikaciju kako bi zajednički pomogle izbeglicama.
"Srbija nije sigurna zemlja za izbeglice"

22. septembar 2015.

Nikola Kovačević iz Beogradskog centra za ljudska prava kaže za RTS da Srbija nije sigurna zemlja za državljane trećih zemalja koji su izbeglice, već za njene državljane kojima je odbijen zahtev za azil u zemljama EU.
Petrović: Mnogo izazova u Srbiji za ostvarivanje ljudskih prava

21. septembar 2015.

U organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava je počela dvodnevna međunarodna konferencija Uruženja instituta za ljudska prava, a izvršna direktorka tog centra Vesna Petrović poručila je da u Srbiji, kada su u pitanju ljudska prava, uvek ima nekih izazova.
Rodoljubu Šabiću nagrada "Konstantin Obradović" za unapređenje ljudskih prava

20. septembar 2015.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podatka o ličnosti Rodoljub Šabić dobio je danas nagradu za unapređenje kulture ljudskih prava "Konstantin Obradović" koju već 15 godina dodeljuje Beogradski centar za ljudska prava.
"Human Rights and Universality"

17. septembar 2015.

U sklopu proslave dvadeset godina rada, Beogradski centar za ljudska prava, 21. i 22. septembra 2015, organizuje međunarodnu konferenciju Udruženja instituta za ljudska prava, čiji smo član od 2002. godine, pod nazivom "Human Rights and Universality".
Kontekst: Dobrodošlica izbjeglicama

17. septembar 2015.

U Hrvatsku  su ušle prve izbjeglice. Mađari poručuju da štite svoju teritoriju, grade ogradu i prema Rumuniji. Nijemci zatvorili granice.


Portal ljudska prava i biznis- Srbija Implementacija opštih preporuja Ustavnog suda RS   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima