Održan završni događaj 'Izazovi u procesu integracije izbeglica u Srbiji, sa osvrtom na (visoko) obrazovanje'

27. decembar 2021.

U četvrtak, 23. decembra u Kući ljudskih prava održali smo godišnji završni događaj Izazovi u procesu integracije izbeglica u Srbiji, sa osvrtom na (visoko) obrazovanje. Beogradski centar za ljudska prava tradicionalno organizuje završni događaj krajem godine o pitanjima od značaja za uključivanje izbeglica u naše društvo.
Završena 26. Škola ljudskih prava "Vojin Dimitrijević"

27. decembar 2021.

Predavanjem o tome šta su nevladine organizacije i zašto su važne, u sredu 15. decembra još jedna generacija studenata i mladih profesionalaca uspešno je završila Školu ljudskih prava „Vojin Dimitrijević“. Ove godine održana je 26.
Održan seminar za advokate: „Borba protiv nekažnjivosti službenika za dela mučenja, nečovečnog i ponižavajućeg postupanja i kažnjavanja“

22. decembar 2021.

U utorak 21. decembra 2021. godine održan je ovogodišnji seminar za advokate: „Borba protiv nekažnjivosti službenika za dela mučenja, nečovečnog i ponižavajućeg postupanja i kažnjavanja“.
Specijalnom epizodom podkasta 'Priče o zmajevima' obeležen Međunarodni dan migranata

20. decembar 2021.

Povodom 18. decembra Međunarodnog dana migranata Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava organizovao je specifičan događaj - specijalnu epizodu podkasta "Priče o zmajevima", podkasta koji predstavlja iskustvo pet mladih ljudi koji dolaze iz različitih kulturoloških stvarnosti, a koji su svoj (privremeni) dom pronašli u Srbiji.


Capture 25 godina

 

 

 

 

 

 

YRT 2020_baner sajt

 Srbija protiv smrtne kazne

 

Baner-1.eps

  Azil

 

PRAKSA EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA  kuca-ljudskih-prava1