(H)rom(i) pravednik

8. oktobar 2014.

Pred vama je tekst Milene Milić, polaznice treninga o nediskriminaciji i radu sa osetljivim grupama za kordinatore/ke Kancelarija za mlade i predstavnike/ce organizacija civilnog društva koji su zajedno organizovali Misija OEBS u Srbiji, Ministarstvo omladine i sporta i Beogradski centar za ljudska prava. http://www.koms.
Memorijalno predavanje u čast prof. dr Vojina Dimitrijevića

6. oktobar 2014.

Memorijalno predavanje u čast prof. dr Vojina Dimitrijevića – „Pravila, izbori i međunarodno pravo“. U čast prof. dr Vojina Dimitrijevića, Beogradski centar za ljudska prava organizovao je 6. oktobra 2014. godine prvo u nizu memorijalnih predavanja u znak sećanja na svog osnivača i dugogodišnjeg direktora. Serija predavanja otvorena je prezentacijom Njene ekselencije prof.
Memorijalno predavanje za prof. dr Vojina Dimitrijevića

3. oktobar 2014.

»Pravila, izbori i međunarodno pravo« Njena ekselencija, prof.
Beograd Prajd

24. septembar 2014.

Beogradski centar za ljudska prava pružio je podršku Nedelji ponosa, učestvovali smo u planiranim aktivnostima i pridružili smo se šetnji. Kompletan program Nedelje ponosa možete preuzeti na http://goo.
Počinje prijavljivanje za Školu ljudskih prava Vojin Dimitrijević

18. septembar 2014.

Beogradski centar za ljudska prava od 22. septembra prima prijave za XX Školu ljudskih prava, koja od 2012. godine nosi ime njegovog osnivača i direktora Vojina Dimitrijevića. Ovogodišnja škola će se održati u Beogradu od 24. oktobra do 1. novembra 2014.
Pronaći i kazniti počinioce nasilja motivisanog homofobijom i ksenofobijom

16. septembar 2014.

Kuća ljudskih prava i demokratije zahteva od državnih organa na otkriju i adekvatno kazne počinioce napada na ulicama Beograda koje je rezultiralo teškim telesnim povredama nemačkog državljanina koji je učestvovao na LGBT konferenciji. Naglašavamo da se radi o povredama koje su u ovom trenutku još uvek opasne po život.


Portal ljudska prava i biznis- Srbija Implementacija opštih preporuja Ustavnog suda RS   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima