Informator za mlade - ljudska prava

22. februar 2015.

  Gost emisije Nevena Nikolić ispred Beogradskog centra za ljudska prava.
„KVR – KUĆA VELIKOG RATA“

20. februar 2015.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na završnu prezentaciju projekta „Otpakivanje 2014/15“ gde ćemo sa vama podeliti rezultate ovog jedinstvenog poduhvata u kome su tokom 15 meseci mladi širom Srbije, inspirisani tolerancijom a vođeni svojom maštom i talentom, postigli izuzetne kreativne rezultate.
RTV Vranje "Na slovo na slovo" - Projekat "Otpakivanje 2014/15"

11. februar 2015.

Gostovanje predstavnika Beogradskog centra za ljudska prava, Kancelarije za mlade Vranje, Kancelarije za mlade Trgovište, Kancelarije za mlade Bujanovac i Kancelarije za mlade Obrenovac u emisiji Na slovo na slovo.
Projekat „Sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije 2013. – 2018. godine i Akcionog plana – Alternativni izveštaj za 2013. i 2014. godinu“ okončavamo objavljivanjem Alternativnog izveštaja.

10. februar 2015.

Beogradski centar za ljudska prava izradio je Alternativni izveštaj koji se svojim sadržajem fokusira na informacije o tome da li su aktivnosti iz određenih oblasti Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine ispunjene, kao i da li su ispunjene u skladu sa svrhom Strategije.
Suprotstavljanje korupciji: Alternativni izveštaj

6. februar 2015.

„Zakon o privatizaciji i Zakon o stečaju usvojeni su, ali u hitnoj proceduri, uz ograničene mogućnosti za skupštinsku raspravu. Oba zakona sadrže rešenja koja su porozne tačke za korupciju. Zakon o planiranju i izgradnji takođe ne sadrži rešenja koja otklanjaju mogućnost korupcije... Nije usvojen zakon o sportu.
Emisija "U svetu"

4. februar 2015.

 Međunarodni sud pravde u Hagu odbio je u celosti tužbu Hrvatske i protivtužbu Srbije za genocid, čime je okončan spor između dve zemlje koji je trajao duže od 15 godina. O presudi Međunarodnog suda pravde razgovarali smo sa Vesnom Petrović, profesorkom međunarodnog javnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Union.


Portal ljudska prava i biznis- Srbija Implementacija opštih preporuja Ustavnog suda RS   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima