Tribina nedeljnika Vreme - Dobro upravljanje kao garancija poštovanja ljudskih prava svih građana

22. jun 2015.

Pravnik Centra Nikola Kovačević učestvovao je na tribini "Dobro upravljanje kao garancija poštovanja ljudskih prava svih građana" koju su organizovali nedeljnik Vreme i Fondacija za otvoreno društvo.
Saopštenje povodom svetskog dana izbeglica

19. jun 2015.

Rezolucijom 55/76 Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija od 4. decembra 2000. godine, 20. jun proglašen je za Svetski dan izbeglica. Svetski dan izbeglica obeležava se od 2001. godine kako bi se svetskoj javnosti približilo teško stanje u kojem se nalaze izbeglice. Prema najnovijim podacima Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (sredina 2014.
Varadi: Kosovo nema formalni osnov da tuži Srbiju za genocid

29. maj 2015.

Da bi moglo da podnese tužbu, Kosovo bi trebalo da bude članica Ujedinjenih nacija i Statuta Međunarodnog suda pravde, a ono to u ovom času nije, kaže Tibor Varadi, profesor međunarodnog pravaMeđunarodni sud pravde u Hagu.
Poziv za dodelu finansijskih sredstava u okviru projekta

27. maj 2015.

„KA VEĆOJ TRANSPARENTNOSTI I JASNIM KRITERIJUMIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE U JAVNOM SEKTORU –ZAUSTAVIMO POLITIČKO ZAPOŠLJAVANJE“ Projekat „Ka većoj transparentnosti i jasnim kriterijumima za zapošljavanje u javnom sektoru –Zaustavimo političko zapošljavanje“, ima za cilj  da doprinese borbi protiv korupcije kroz zagovaranje za vladavinu prava i za transparentnost u oblasti zapošlja...
Kažiprst: Vesna Petrović

25. maj 2015.

Kakva je uloga nezavisnih regulatornih tela i kakve pouke bismo kao društvo morali da izvučemo slučajeva koji prate rad nezavisnih institucija, jedna je od tema u Kažiprstu za gošću je profesorku Vesna Petrović iz Beogradskog centra za ljudska prava. Sa njom razgovara Suzana Trninić.
"Beogradski" imigranti: jedan poziv menja sve

19. maj 2015.

Već nekoliko nedelja, desetine, pa i stotine imigranata sa Bliskog istoka i Afrike stižu Beograd, kao jednu od stanica na rizičnom i ilegalnom putu ka boljem životu u Evropskoj uniji. Njihove priče su tragične, tužne, često i neverovatne, ali nada ne nestaje čak i u najtežim uslovima.


Portal ljudska prava i biznis- Srbija Implementacija opštih preporuja Ustavnog suda RS   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima