Održan okrugli sto "Žene u pokretu"

17. oktobar 2016.

U saradnji sa Oxfam in South East Europe i UN Women u ponedeljak 10. oktobra 2016.
Najava predavanja prof. Ralf Vajlda: Međunarodno pravo, migracije i izbeglička “kriza”

13. oktobar 2016.

  Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu i Beogradski centar za ljudska prava pozivaju vas na predavanje prof. Ralfa Vajlda na temu   Međunarodno pravo, migracije i izbeglička "kriza"   Predavanje će se održati na engleskom jeziku, u ponedeljak 17. oktobra 2016. godine u 16 časova  u Srednjoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu, Goce Delčeva 36.
Počela realizacija projekta „Šire perspektive za zapošljavanje bivših osuđenika“

10. oktobar 2016.

Beogradski centar za ljudska prava započeo je realizaciju projekta „Šire perspektive za zapošljavanje bivših osuđenika“ uz podršku Misije OEBS u Srbiji. Projekat će biti realizovan u periodu od septembra do decembra 2016.
Utrehtska deklaracija o akademskim slobodama

30. septembar 2016.

  UTREHTSKA DEKLARACIJAO AKADEMSKIM SLOBODAMA    Na godišnjoj konferenciji održanoj na Univerzitetu u Utrehtu, mi, Udruženje instituta za ljudska prava (AHRI), osuđujemo postupke i pretnje u sve većem broju država kojima se ograničavaju ili čak ukidaju akademske slobode u ime bezbednosti, javnog reda, borbe protiv terorizma, kriminala i ekstremizma, putem niza mera, uključujući d...
Održan okrugli sto "Migracije u 2016.godini: programi i politike za posebno osetljive grupe izbeglica - žene i devojčice"

29. septembar 2016.

U sredu 28. septembra 2016. godine u Subotici održan je okrugli sto „Migracije u 2016. godini: programi i politike za posebno osetljive grupe izbeglica – žene i devojčice“ u organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava. Održavanje ovog skupa pomogle su organizacije Oxfam i UN Women.
Konkurs za novu generaciju Škole ljudskih prava "Vojin Dimitrijević"

29. septembar 2016.

Škola ljudskih prava Vojin Dimitrijević namenjena je prvenstveno studentima završnih godina ili poslediplomskih studija prava i drugih društvenih nauka, ali i svima onima koji žele više da saznaju, angažuju se i doprinesu poštovanju ljudskih prava u našoj zemlji.  Škola će se održati u periodu od 25. oktobra do 25. novembra 2016.


Podsticanje ukljucivanja Obrazovanjem ka prevenciji ranih brakova kod pripadnica romske zajednice   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima