Beogradski taksisti na udaru zbog prevoza migranata

30. jul 2015.

Policija u Srbiji hapsi taksiste koji voze migrante do granice s Mađarskom pod sumnjom da krijumčare ljude.Najmanje 200 beogradskih taksista suočava se s tužbom za krijumčarenje ljudi, jer su prevozili strance iz Sirije, Iraka i drugih zemalja iz kojih dolaze migranti, navode u Savezu udruženja taksista Srbije. Policija im oduzima vozila zbog krivičnog djela koje im se stavlja na teret.
Pavle Kilibarda istraživač Beogradskog centra za ljudska prava za austrijski ,,Standard''

28. jul 2015.

Intervju istraživača Beogradskog centra za ljudska prava Pavla Kilibarde za austrijski ,,Standard'' (dostupno na nemačkom jeziku).
KONKURS ZA IZRADU VIZUELNOG IDENTITETA ZA INFO CENTAR ZA AZIL

28. jul 2015.

Beogradski centar za ljudska prava raspisuje konkurs za izradu vizuelnog identiteta za Info centar za azil u Beogradu. Info centar za azil rezultat je saradnje između beogradske opštine Savski venac, Adventističke razvojne i humanitarne organizacije u Srbiji i civilnog društva.
Kilibarda o postojanju pravnog osnova za izručenje Orića

23. jul 2015.

Preuzeto sa sajta Al Jazeera Balkans, 23 juni 2015, Utorak 19:17 CEST Neizvesno je obilježavanje dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici, poručeno je sa sastanka Organizacionog odbora.  O tome, da li postoji pravni osnov za izručenje Orića Srbiji, razgovarali smo sa Pavlom Kilibardom, istraživačem međunarodnog prava Beogradskog centra za ljudska prava.
Kosovo u UNESCO-u?

20. jul 2015.

Pavle Kilibarda, istraživač Beogradskog centra za ljudska prava. Kosovski zvaničnici su prošle nedelje objavili da je Kosovo podnelo zahtev za članstvo u Organizaciju Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO).
Genocid – ta magična reč

12. jul 2015.

Vojin Dimitrijević   06/04/2010| Više sam volio da me pogodi granata nego da od mene prave genocid.(jedan svedok pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju)  Citirani prostosrdačni učesnik rata za spas i interese svoje nacije nije usamljen u verovanju da oznaka „genocid“ ima neka magijska svojstva, kobna ne samo za njega nego i za grupu kojoj pripada.


Portal ljudska prava i biznis- Srbija Implementacija opštih preporuja Ustavnog suda RS   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima