Informator za mlade - ljudska prava

22. februar 2015.

  Gost emisije Nevena Nikolić ispred Beogradskog centra za ljudska prava.
„KVR – KUĆA VELIKOG RATA“

20. februar 2015.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na završnu prezentaciju projekta „Otpakivanje 2014/15“ gde ćemo sa vama podeliti rezultate ovog jedinstvenog poduhvata u kome su tokom 15 meseci mladi širom Srbije, inspirisani tolerancijom a vođeni svojom maštom i talentom, postigli izuzetne kreativne rezultate.
RTV Vranje "Na slovo na slovo" - Projekat "Otpakivanje 2014/15"

11. februar 2015.

Gostovanje predstavnika Beogradskog centra za ljudska prava, Kancelarije za mlade Vranje, Kancelarije za mlade Trgovište, Kancelarije za mlade Bujanovac i Kancelarije za mlade Obrenovac u emisiji Na slovo na slovo.
Projekat „Sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije 2013. – 2018. godine i Akcionog plana – Alternativni izveštaj za 2013. i 2014. godinu“ okončavamo objavljivanjem Alternativnog izveštaja.

10. februar 2015.

Beogradski centar za ljudska prava izradio je Alternativni izveštaj koji se svojim sadržajem fokusira na informacije o tome da li su aktivnosti iz određenih oblasti Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine ispunjene, kao i da li su ispunjene u skladu sa svrhom Strategije.
Emisija "U svetu"

4. februar 2015.

 Međunarodni sud pravde u Hagu odbio je u celosti tužbu Hrvatske i protivtužbu Srbije za genocid, čime je okončan spor između dve zemlje koji je trajao duže od 15 godina. O presudi Međunarodnog suda pravde razgovarali smo sa Vesnom Petrović, profesorkom međunarodnog javnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Union.
"Očekujem negativnu presudu MSP"

1. februar 2015.

Direktorka beogradskog centra za ljudska prava Vesna Petrović veruje da će Međunarodni sud pravde 3. februara odbaciti i srpsku i hrvatsku tužbu za genocid. "Čini mi se da će presuda biti negativna, odnosno ustanoviće se da ni Srbija ni Hrvatska nisu krive za genocid na prostoru Hrvatske od 1991. i 1995. godine.


Portal ljudska prava i biznis- Srbija Implementacija opštih preporuja Ustavnog suda RS   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima