Predstavljanje knjige Elija Taubera, Holokaust u Bosni i Hercegovini

2. april 2015.

Beogradski centar za ljudska prava, Beogradski multireligijski i interkulturni centar i Hrišćanski kulturni centar, predstavili su knjigu  Elija Taubera, Holokaust u Bosni i Hercegovini,      O knjizi su govorili: dr Žarko Korać, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu dr Olga Manojlović Pintar, Institut za noviju istoriju Srbije mr Marko Oršolić, BEMIC - Beogradski multireli...
Izveštaj o stanju ljudskih prava u Srbiji za 2014. godinu.

29. mart 2015.

Beogradski centar za ljudska prava sačinio je Izveštaj o stanju ljudskih prava u Srbiji za 2014. godinu.             Analiza potvrđuje da je stanje pojedinih ljudskih prava u Srbiji u 2014. godini pogoršano u odnosu na prethodnu godinu, naročito kada su u pitanju socijalna i ekonomska prava, sloboda izražavanja, položaj nezavisnih tela i reforma pravosuđa.
Ostvarivanje prava nacionalnih manjina u oblasti obaveštavanja

25. februar 2015.

U organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava I Urban Ina, u utorak 24. februara održan je u Kući ljudskih prava okrugli sto Ostvarivanje prava nacionalnih manjina u oblasti obaveštavanja.
Sudovi kreatori politika?: Razmatranje uloge ustavnih sudova kao nosilaca promena na Zapadnom Balkanu

24. februar 2015.

Centar za društvena istraživanja Analitika, u saradnji sa Beogradskim centrom za ljudska prava, Group for Legal and Political Studies sa Kosova i CRPM - Center for Research and Policy Making iz Makedonije, implementira projekat „Sudovi kreatori politika?: Razmatranje uloge ustavnih sudova kao nosilaca promena na Zapadnom Balkanu“.
Informator za mlade - ljudska prava

22. februar 2015.

  Gost emisije Nevena Nikolić ispred Beogradskog centra za ljudska prava.
„KVR – KUĆA VELIKOG RATA“

20. februar 2015.

Završili smo prezentaciju projekta „Otpakivanje 2014/15“ gde smo vama podeliti rezultate ovog jedinstvenog poduhvata u kome su tokom 15 meseci mladi širom Srbije, inspirisani tolerancijom a vođeni svojom maštom i talentom, postigli izuzetne kreativne rezultate.


Portal ljudska prava i biznis- Srbija Implementacija opštih preporuja Ustavnog suda RS   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima