Suprotstavljanje korupciji: Alternativni izveštaj

16. decembar 2014.

U toku je projekat „Sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije 2013. – 2018. godine i Akcionog plana – Alternativni izveštaj za 2013. i 2014. godinu“.
Konkurs za originalni literarni predložak

17. novembar 2014.

Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, ApsArt Centar za pozorišna istraživanaja i Medijski centar Beta raspisuju konkurs za originalni literarni predložak, napisan na srpskom jeziku ili jezicima manjina (uz dostavljen prevod na srpski).   Teme: etnička netrpeljivost i diskriminacija, tolerancija i prevazilaženje etničke distance.
Kuća ljudskih prava Beograd / Human Rights House Belgrade

6. novembar 2014.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Magnus Hokon, naslednik norveškog prestola, otvorio je u četvrtak 6.11.2014. Kuću ljudskih prava i demokratije. Na otvaranju su govorili ambasador Norveške u Srbiji, Nils Ragnar Kamsvag, Zaštitnik građana Saša Janković, kao i predstavnici Kuće.
IN MEMORIAM

3. novembar 2014.

Preranom smrću Miljenka Derete Beogradski centar i civilno društvo izgubili su velikog prijatelja i saborca. Napustio nas je čovek – jedan od onih retkih u Srbiji – koji je veći deo svog života posvetio borbi za ljudska prava i demokratiju. Više od dvadeset godina neumorno se zalagao i nije odustao od nastojanja da Srbiju učini boljom.
Glasanje na Fejsbuku za predstavljanje mladih iz Srbije

28. oktobar 2014.

Mladi 12 opština u Srbiji pozvali su 27. oktobra zainteresovane da do 13. novembra glasaju na Fejsbuk strani projekta Otpakivanje za njihove sadržaje kojima su predstavili identitet svojih zajednica. Materijali, takozvani kulturni paketi, rezultat su radionica i zajedničkog rada mladih u okviru projekta Otpakivanje 2014/15 čiji cilj je povezivanje mladih u Srbiji.
Projekat Otpakivanje 2014/15

27. oktobar 2014.

Pogledajte neki od kulturnih paketa mladih iz 12 gradova u Srbiji Otpakivanje 2014/15


Portal ljudska prava i biznis- Srbija Implementacija opštih preporuja Ustavnog suda RS   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima