Odgovori na najčešća pitanja studenata o vakcinaciji upućena Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd #NaTebiJe

10. septembar 2021.

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava zajedno sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija u Srbiji i Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, uz podršku partnera, tokom leta i jeseni sprovodi kampanju uspostavljanja poverenja mladih ljudi u imunizaciju pod sloganom #NaTebiJe.
Gostovanje Vladice Ilića o kovid propusnicama

3. septembar 2021.

Naš Vladica Ilić gostujući na TV Nova govorio je o pravnim aspektima i izazovima u vezi sa najavljenom mogućnošću uvođenja kovid propusnica. Ilić je precizirao da dobro uređene kovid propusnice ne bi dovele do diskriminacije.
Novi periodični izveštaj "Pravo na azil u Republici Srbiji januar - jun 2021"

30. avgust 2021.

Predstavljamo novi periodični izveštaj Pravo na azil u Republici Srbiji januar - jun 2021 koji je sačinio pravni i integracioni tim programa Azil i migracije Beogradskog centra za ljudska prava.  U izveštaju je analiziran položaj tražilaca azila i izbeglica u Srbiji u prvih šest meseci 2021.
Konkurs za upis na master program "Međunarodno humanitarno pravo i pravo ljudskih prava" na FPN-u

26. avgust 2021.

Na Univerzitetu u Beogradu – Fakultetu političkih nauka uskoro počinju prijave na master modul Međunarodno humanitarno pravo i pravo ljudskih prava. Saradnici ovih master studija su stručnjaci iz zemlje i inostranstva, među kojima su Beogradski centar za ljudska prava i Međunarodni komitet Crvenog krsta.


Capture 25 godina

 

 

 

 

 

 

YRT 2020_baner sajt

 Srbija protiv smrtne kazne

 

Baner-1.eps

  Azil

 

PRAKSA EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA  kuca-ljudskih-prava1