Otpakivanje: Pozorišna audicija za mlade

26. novembar 2014.

U okviru projekta Otpakivanje 2014/2015 pozivaju se mladi u Srbiji da se prijave na audiciju za pozorišnu predstavu koja treba da prenese poruku nenasilja i tolerancije. Rok za slanje prijava za audiciju je četvrtak, 4. decembar.Probe za predstavu će se održavati u decembru ove i januaru naredne godine u ApsArt Pozorištu zajednice (Narodnih heroja 30/II sprat) a predstava će se izvoditi u pet gradova Srbije i Beogradu tokom februara 2015. godine.
 
Pozorišna predstava će biti pripremljena na osnovu ličnih iskustava i priča samih učesnika s ciljem da se ukaže na predrasude i netrpeljivosti i na moguća rešenja za sprečavanje tih pojava.
 
Za učešće u pozorišnoj predstavi mogu se prijaviti mladi u dobi od 15 do 30 godina. Prijavu sa kratkom biografijom, scenskim iskustvom, dodatnim veštinama poput plesa ili sviranja, slikom i kontaktima poslati na imejl adresu otpakivanje@bgcentar.org.rs do 4. decembra.
 
Dodatne informacije su dostupne na sajtu ApsArta, Fejsbuk stranici projekta Otpakivanje 2014/2015 i sajtu Beogradskog centra za ljudska prava.
 
Projekat Otpakivanje 2014/15 finansijski podržava Delegacije Evropske unije u Srbiji kroz svoj program “Podrška civilnom društvu”. Stručnu podršku projektu dalo je Ministarstvo omladine i sporta, a sprovode ga Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava Jukom, Centar za pozorišna istraživanja ApsArt i Medijski centar Beta.
 
Projekat treba da omogući povezivanje mladih iz 12 opština u Srbiji, ali i da podigne sposobnost kancelarija za mlade da obogate svoje aktivnosti, uključe što veći broj mladih i pruže im priliku da sami pokreću programe.