Dr Milivoj Despot dobitnik nagrade Konstantin Obradović za 2002. godinu

4. decembar 2002.
Dobitnik nagrade Konstantin Obradović za unapređenje kulture ljudskih prava za 2002. godinu je dr Milivoj Despot, sudija Vrhovnog vojnog suda u penziji i poznati stručnjak za humanitarno pravo. Nagradu je uspostavio Beogradski centar za ljudska prava da bi obeležio uspomenu na svog osnivača i dugogodišnjeg zamenika direktora, profesora dr Konstantina Obradovića, jednog od najvećih jugoslovenskih i međunarodnih stručnjaka za međunarodno humanitarno pravo i aktivnog borca za ljudska prava. Konstantin Obradović je umro 10. marta 2000. godine. Dosadašnji dobitnici nagrade su Predrag Koraksić (2000) i Svetlana Lukić i Svetlana Vuković (2001).
Nagradu je dodelio žiri u sastavu Filip David, dr Vojin Dimitrijević i dr Vesna Pešić.

Svečana dodela će biti 7. decembra 2002. godine u 12 časova u Međunarodnom pres centru Tanjug, Knez Mihailova 6, III sprat, Beograd. Dodelom ove nagrade Beogradski centar za ljudska prava, takođe, obeležava svake godine 10. decembar – Dan  ljudskih prava.

Posle uručenja nagrade biće prikazana dva kratka filma u produkciji Beogradskog centra za ljudska prava: Uvek neko nekoga zbog nečega dira… i Čovekova priča.

Beogradski centar za ljudska prava