GAME UP YOUR POLITICS

8. avgust 2019.

68736144_2473758006044840_5401620101474549760_n

 

Da li misliš da bi Game of Thrones ili House of Cards bolje izgledali da si ti u ulozi protagoniste/kinje?
Da li misliš da se igre mogu iskoristiti u svrhu edukacije o ljudskim pravima?
Da li su igre danas neizostavni deo pop kulture mladih?

Dođi na splav Gabbiano 12. avgusta u 17 časova, i oprobaj se u premijernom turniru igre koju pravimo – MANDAT!

Rešili smo da transformišemo obrazovanje za ljudska prava i da edukaciju premestimo iz knjiga u društvene igre koje simuliraju našu stvarnost!
Zašto organizujemo ovaj događaj i zašto baš 12. avgust?

Dvanaestog avgusta obeležavamo MEĐUNARODNI DAN MLADIH, pa ćeš pored turnira u Mandatu imati priliku da prisustvuješ i edukativnom panelu Ljudska prava mladih – Let’s Be Game Changers, koji će otvoriti pitanje uloge mladih u svim bitnim „igrama” u društvu. Osim toga, uživaćeš i u dobroj muzici. Centralni deo događaja zamišljen je kao playtest – takmičenje između nasumično odabranih timova. Pobednikom se proglašava najuspešniji tim, ali i po jedan najuspešniji pojedinac/ka („počasni građanin/ka”) iz svakog tima.

O čemu se radi u MANDATU?

U Mandatu si predstavnik/ca zajednice, odgovaraš na društvene probleme i rešavaš sukobe interesa sa drugim igračima. Moraćeš da se suočiš sa izbegličkim krizama, poplavama, rastom tenzija i još mnogo prepreka, pokušavajući da uspostaviš vladavinu prava.

Zapitaj se: koje prepreke su na putu nama kao društvu? Kako se one mogu prevazići? Koju ulogu u tome imaš ti kao mlada osoba? Koju ulogu imaš ti kao član/ca zajednice?

S obzirom na to da je igra još u fazi razvoja, za njen dalji razvoj od velikog značaja biće tvoji komentari i utisci.

Igricu razvija grupa mladih Beogradskog centra za ljudska prava i Pokreta gorana Vojvodine. Podršku u procesu razvoja igre pruža Tim UN za ljudska prava.

Dođite da se igramo, i da nam svojim komentarima pomognete da igru usavršimo.

Sjajnu muziku tokom događaja puštaće DJ Role.

Za učešće na događaju potrebno je da pošaljete mejl na: prijava@bgcentar.org.rs, i potom će te kontaktirati neko iz našeg radnog tima. Broj mesta je ograničen.

Satnicu događaja možete pratiti na eventu. Prijave se primaju do petka, 9. avgusta do 17 časova.