Beogradski centar za ljudska prava organizovao je 5. oktobra 2013. godine, na godišnjicu smrti svog direktora i osnivača prof dr. Vojina Dimitrijevića, konferenciju o njegovom naučnom nasleđu. Želja nam je da očuvamo sećanje na Vojina i da svakog oktobra organizujemo međunarodne naučne konferencije o temama iz oblasti međunarodnog prava, prava ljudskih prava i međunarodnih odnosa kojima se on bavio u svom istraživačkom radu, poput prava na azil, tranzicije ka demokratiji, odgovornosti za ratne zločine i međunarodnog terorizma. Trudićemo se da ove konferencije okupe vodeće svetske autoritete kao i naučnike iz Srbije i regiona. Svaka konferencija će početi godišnjim memorijalnim predavanjem u znak sećanja na Vojina Dimitrijevića.

Konferencija koja je održana 5. oktobra bavila se Vojinovim naučnim radom kao takvim, i bila je fokusirana na njegove tri naznačajnije knjige. Konferencija se sastojala od tri panela. Prvi panel bio je posvećen knjzi Terorizam. O knjizi su govorile dr. Milica Delević i Jelena Pejić. Drugi panel bavio se knjigom Strahovlada, a o njenom značaju i aktuelnosti govorili su dr. Ivan Janković i dr. Vesna Pešić. Poslednji panel posvetili smo knjizi Neizvesnost ljudskih prava: Na putu od samovlašća ka demokratiji, o kojoj su govorili prof. dr. Vesna Rakić Vodinelić i dr. Vladimir Đerić.

Uvodnu reč o doprinosu Vojina Dimitrjevića nauci međunarodnog javnog prava i njegovom delovanju u međunarodnim institucijama dao je prof. dr. Milan Šahović.

Budući da Vojin nije bio samo naučni radnik, već i veoma angažovana javna ličnost, intelektualac  s analitičko kritičkim odnosom prema stvarnosti, pažljivi hroničar svakodnevice, racionalni glas u neracionalnoj politici i stvarnosti,  aktivista i borac za ljudska prava, Beogradski centar je 6. oktobra u Centru za kulturnu dekontaminaciju organizovao i tribinu  „Gospodin u vremenima sasvim očajnim – Vojin iznad prava“. Na tribini su govorili Borka Pavićević, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju, prof. dr. Dubravka Stojanović i Dejan Ilić, glavni urednik u izdavačkoj kući „Fabrika knjiga“.