Igra u Beogradu! Četvrtak, 7. jun, 20h, Centar za kulturnu dekontaminaciju

2. jun 2018.

Pozivamo vas na izvođenje pozorišne predstave “The Game” (Igra) u četvrtak, 7. juna od 20h u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21.

The Game (Igra) je predstava koja se bavi aktuelnom izbegličkom krizom iz jednog atipičnog ugla. Pokušavamo da osvetlimo odnos naših ljudi prema migrantima koji, bežeći od rata, prolaze kroz Srbiju. Šestoro mladih koji žive u istom beogradskom naselju, kreće u kafić kako bi pratili finale Evropskog prvenstva u košarci, i u parku, slučajno, nailaze na sukob policije i migranata. Dramski komad pokazuje kako porodično okruženje, društvo, predrasude, pa i razni mediji, utiču na svest mladih i formiraju njihovo mišljenje o izbeglicama i njihovoj situaciji, a da sa tim ljudima nisu imali nikakav direktan kontakt. To neznanje izvor je mnogih nesporazuma i sukoba među njima. Premda je tema kojom se komad bavi ozbiljna i teška, tekst obiluje brzim replikama, zabavnim dijalozima i crnim humorom.

Predstava je rezultat procesa koji se sastojao od predavanja, diskusija o izbegličkoj krizi, dramskog istraživanja ove teme, kao i razgovora i zajedničkih aktivnosti sa izbeglicama koje borave u nekim od Prihvatnih centara u Srbiji. 

Za potrebe predstave intervjuisane su izbeglice koje su prošle kroz našu zemlju i koje su bile dovoljno snažne i ljubazne da sa nama podele svoja životna iskustva. 

I sam naslov komada preuzet je iz života izbeglica.

The Game

Igraju: Aleksandra Andjelkovic Donatella Holland (Sofija Živković) Eldar Zubčević Danijela Radonjić Relja Jankovic Uros Savic Kain
Režija: Filip Čolović
Autor teksta: Marko Popovic
Voditelji procesa: Demir Mekic i Nevena Nikolić
Foto: Nebojša Petrović

 Istraživanje podržala: Fondacija Konrad Adenauer Beograd

 Ulaz na predstavu je besplatan, ali je potrebno da rezervišete svoje karte na: prijava@bgcentar.org.rs.

 Više informacija na: https://www.facebook.com/events/126428794894206/

 Vidimo se!