25 slika: Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima u ilustracijama Nebojše Petrovića

8. april 2019.

Tim Ujedinjenih nacija za ljudska prava i Beogradski centar za ljudska prava pozivaju Vas na svečano otvaranje izložbe 25 slika: Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima u ilustracijama Nebojše Petrovića u ponedeljak 15. april 2019. godine, Dom omladine Beograda, u 16 časova.
CoolTour tube

25. mart 2019.

Pozdravite nove radionice iz kreativne mašine mladih Beogradskog centra za ljudska prava! Nakon predstave Ka suncu - Predstava o Dečaku i Ljudima Koji Se Plaše, i predstave i filma The Game, idemo dalje i osvajamo nove prostore… Pozivamo te da se prijaviš na CoolTour Tube - program/kanal za integraciju, interkulturalno učenje i solidarnost mladih! CoolTour Tube - Program za integraciju,...
Saopštenje Platforme povodom Godišnjeg izveštaja Zaštitnika građana

21. mart 2019.

Umesto unapređivanja položaja osoba sa mentalnim invaliditetom, preporukama u Redovnom godišnjem izveštaju za 2018. godinu podstiče se segregacija i kršenje prava osoba sa invaliditetom.
Saopštenje Kuće ljudskih prava i demokratije povodom postupanja policije prema demonstrantima

19. mart 2019.

Kuća ljudskih prava i demokratije najoštrije osuđuje postupanje policije u Beogradu, tokom obezbeđivanja skupova „1 od 5 miliona“, koji su održani u subotu i nedelju. Sprečavanje nastanka nereda i zaštita ljudi i imovine je osnovni zadatak policije prilikom obezbeđivanja javnih okupljanja.


Podsticanje ukljucivanja Obrazovanjem ka prevenciji ranih brakova kod pripadnica romske zajednice   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima