KONKURS ZA IZRADU VIZUELNOG IDENTITETA ZA INFO CENTAR ZA AZIL

28. jul 2015.

Beogradski centar za ljudska prava raspisuje konkurs za izradu vizuelnog identiteta za Info centar za azil u Beogradu. Info centar za azil rezultat je saradnje između beogradske opštine Savski venac, Adventističke razvojne i humanitarne organizacije u Srbiji i civilnog društva.
Kosovo u UNESCO-u?

20. jul 2015.

Pavle Kilibarda, istraživač Beogradskog centra za ljudska prava. Kosovski zvaničnici su prošle nedelje objavili da je Kosovo podnelo zahtev za članstvo u Organizaciju Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO).
Genocid – ta magična reč

12. jul 2015.

Vojin Dimitrijević   06/04/2010| Više sam volio da me pogodi granata nego da od mene prave genocid.(jedan svedok pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju)  Citirani prostosrdačni učesnik rata za spas i interese svoje nacije nije usamljen u verovanju da oznaka „genocid“ ima neka magijska svojstva, kobna ne samo za njega nego i za grupu kojoj pripada.
Bedemi Evrope

8. jul 2015.

Pavle Kilibarda, istraživač Beogradskog centra za ljudska prava. Mislili smo da je prošlo doba kula i zidina. Bez obzira na to da li se radi o sprečavanju „ilegalnih migranata“ da kroče na tle „hrišćanske“ Evrope ili o betoniranju okupirane Palestine – zidine su našle svoju ulogu i u 21. veku.
Poziv na konferenciju za medije

8. jul 2015.

Organizacije civilnog društva koje podržavaju akciju #sedahiljada – obeležavanje 20 godina genocida u Srebrenici – organizuju konferenciju za medije u petak, 10. jula 2015, u 10h u Kući ljudskih prava, Kneza Miloša 4, Beograd. Na konferenciji će biti reči o predstojećoj akciji 11. jula u 11.
Tribina nedeljnika Vreme - Dobro upravljanje kao garancija poštovanja ljudskih prava svih građana

22. jun 2015.

Pravnik Centra Nikola Kovačević učestvovao je na tribini "Dobro upravljanje kao garancija poštovanja ljudskih prava svih građana" koju su organizovali nedeljnik Vreme i Fondacija za otvoreno društvo.


Portal ljudska prava i biznis- Srbija Implementacija opštih preporuja Ustavnog suda RS   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima