Pogledajte svedočenje Rokija Đorđevića iz Kule koji je pretrpeo policijsku torturu

26. jun 2020.

Povodom 26. juna Međunarodnog Dana podrške žrtvama torture, Beogradski centar za ljudska prava objavljuje svedočenje Rokija Đorđevića iz Kule, koji je pretrpeo policijsku torturu krajem januara 2020. godine. Svedočenje možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.
BCLJP uputio zahteve Zaštitniku građana i Vladi Srbije povodom sumnji u vezi sa zvaničnim podacima o COVID-19

24. jun 2020.

Beogradski centar za ljudska prava podneo je Zaštitniku građana inicijativu za vršenje neposrednog nadzora nad radom Ministarstva zdravlja u vezi sa vođenjem informacionog sistema i davanje podataka o broju umrlih i inficiranih građana Srbije korona virusom i bolešću COVID-19.
Pogledajte online kampanju Beogradskog centra za ljudska prava povodom Svetskog dana izbeglica #stanimojedniuzdruge

18. jun 2020.

Povodom 20. juna Svetskog dana izbeglica, Beogradski centar za ljudska prava pokrenuo je online kampanju #stanimojedniuzdruge. Kroz seriju video snimaka javne ličnosti, izbeglice, predstavnici UNHCR-a i Beogradskog centra za ljudska prava govore o svojim ličnim iskustvima, problemima sa kojima se izbeglice suočavaju, izazovima i mogućnostima koje imaju u društvu i sredinama u kojima borave.
Predstavljamo novi newsletter našeg Omladinskog programa #O_jednoj_izolovanoj_mladosti i povratku u novu normalnost

22. maj 2020.

Stigao je još jedan newsletter pregled kampanje #O_jednoj_izolovanoj_mladosti tima Omladinskog programa Beogradskog centra za ljudska prava. Newsletter je pokrenut za vreme vanrednog stanja proglašenog zbog pandemije COVID-19, a sada se od virtuelnog i izolovanog sveta pomeramo ka nečemu što zovemo nova normalnost.


 

YRT 2019_baner-MALI za sajt

 Srbija protiv smrtne kazne

 

Baner-1.eps

  Azil

 

PRAKSA EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA  kuca-ljudskih-prava1