Kako do manje #fejka u digitalnim medijima//21. april u 13 časova

20. april 2022.

Event_antifejk_16-9-min

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava u četvrtak 21. aprila organizuje događaj: Kako do manje #fejka u digitalnim medijima, koji će se održati u četvrtak, 21. aprila 2022. godine, od 13 časova u hotelu Zira (Ruzveltova 35, Beograd).

Na događaju ćemo predstaviti nalaze izveštaja “Mladi i pravo na informisanost u digitalnom prostoru”, u čijoj izradi su tokom prethodnih meseci učestvovali mladi iz cele Srbije svojim autentičnim iskustvima. Izveštaj u završnom delu daje konkretne preporuke ka unapređenju ostvarivanja prava na informisanost mladih u digitalnom medijskom prostoru, pa ćemo na samom događaju kroz diskusiju povezati različite aktere u čijem je fokusu ova tema, i zajedno definisati dalje korake u primeni ovih preporuka u praksi. 

 Tokom samog događaja imaćete priliku da:

  • Saznate aktuelne podatke koji se odnose na stanje u oblasti digitalne i medijske pismenosti na internetu:
  • Čujete jedinstvena iskustva mladih ljudi koji su putem fokus grupa pomogli da razumemo njihove navike i potrebe informisanja; (i upoznate neke od njih)
  • Upoznate različite aktere koji rade sa mladima i/ili medijima i zajedno sa njima date doprinos u oblikovanju preporuka koje se odnose na unapređenje prava na informisanje u digitalnom prostoru;
  • Učestvujete u definisanju konkretnih koraka ka ostvarivanju ovih preporuka;
  • Upoznate se sa #antifejk projektom osnaživanja mladih i Youth Led timom koji ga vodi;

 Poslednje, ali ne manje važno:

  • Provešćete poslednji radni dan pred prolećni raspust u osvežavajućoj i podsticajnoj atmosferi zajedno sa drugim omladinskim radnicima/cama, edukatorima/kama, predstavnicima/cama institucija, novinarima/kama i mladim ljudima sa kojima ćete razgovarati, razmenjivati, i pokrenuti nove stvari!

Broj učesnika je ograničen, a prijave su otvorene do 20. aprila u podne na linku:   https://forms.gle/KYkpNqWeg1Bth91X7 

Zvanični jezik događaja je srpski. Događaj je pristupačan osobama sa invaliditetom.

Dođite da uživo razgovaramo o digitalu! Vidimo se na #antifejku!

Događaj se organizuje u okviru projekta  ,,Anti-fejk – program osnaživanja mladih u oblasti medijske i informacione pismenosti” koji Beogradski centar za ljudska prava realizuje zajedno sa magazinom Oblakoder, a u okviru projekta „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ Beogradske otvorene škole i uz podršku Švedske.

Detaljna Agenda događaja je na ovom OVDE