Specijalnom epizodom podkasta ‘Priče o zmajevima’ obeležen Međunarodni dan migranata

20. decembar 2021.

DSC_0122Povodom 18. decembra Međunarodnog dana migranata Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava organizovao je specifičan događaj – specijalnu epizodu podkasta „Priče o zmajevima“, podkasta koji predstavlja iskustvo pet mladih ljudi koji dolaze iz različitih kulturoloških stvarnosti, a koji su svoj (privremeni) dom pronašli u Srbiji.

Specijalna epizoda „Priče o zmajevima“ emotovana je iz Kompota – Centra za delikatesna istraživanja gde su paralelno učesnici podkasta pripremali jela i hranu iz zemalja iz kojih su došli u Srbiju – kurdske ćufte i kuglice od urmi. 

DSC_0145

U specijalnoj podkast epizodi pod naslovom ‘Kuda se krećete’ učestvovali su: Lazara Marinković, novinarka BBC na srpskom; Hava Batajeva, mlada devojka iz Čečenije i Aleksandra Kuzmanović, studentkinja FPN-a i učesnica programa Youth Media Intercultural Hub, kao i Bojan Korah i Lara Pantić. Događaj je emitovan uživo na youtube kanalu i fejsbuk profilu Omladinskog programa Beogradskog centra za ljudska prava. 

DSC_0160

Događaj je organizovan u okviru projekta Youth Media Intercultural Hub koji sprovodi Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava, uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Evropske unije. Medijski partner projekta je magazin Oblakoder.

Kako je izgledao događaj pogledajte na ovom linku: