Počela Škola ljudskih prava „Vojin Dimitrijević“

20. novembar 2020.

Skola ljudskih prava sajtPočela je nova 25. po redu Škola ljudskih prava „Vojin Dimitirjević“.

U godini u kojoj Beogradski centar za ljudska prava obeležava 25 godina postojanja, nova jubilarna 25. generacija polaznika Škole ljudskih prava okupila se na Zoom platformi kako bi se međusobno upoznala i krenula u novu intenzivnu i sveobuhvatnu edukaciju o ljudskim pravima.

Među 32 polaznika iz cele Srbije najviše je studenata završnih godina ili poslediplomskih studija prava, zatim političkih nauka, ali među polazinicima ima i psihologa, filologa, biologa i medicinara koji žele da saznaju više o ljudskim pravima, da se angažuju i doprinesu poštovanju ljudskih prava u našoj zemlji. Na početku Škole ljudskih prava polaznici su posebno bili intrigirani izazovima koje zdravstvena situacija u svetu i Srbiji usled korona virusa ima po poštovanje, uvažavanje i ostvarivanje ljudskih prava.

U skladu sa epidemiloškom situacijom usled pandemije COVID-19 ove godine se Škola ljudskih prava u potpunosti održava u online formi. 

Održavanje Škole ljudskih prava pomoglo je Ministarstvo spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke preko ambasade SR Nemačke u Beogradu.