HUB DIVAN – mesto okupljanja, komunikacije i razmene za ljude koji rade na socijalnoj promeni u zajednici

10. novembar 2020.

HUB Divan VAHA OAZABeogradski centar za ljudska prava zajedno sa organizacijama ArtAparat i Philopolitcs počinje sa svojim HUB DIVAN-om. 

HUB DIVAN okuplja radnike/ce u kulturi i zajednici, umetnike i umetnice, omladinske radnike i radnice, trenere i trenerice i sve one koji rade na socijalnoj promeni u zajednici, dajući im kompetencije za korišćenje umetnosti u svom radu, kako bi adresirali bitne socijalne probleme i stvarali programe za rad u zajednici koji su kreirani u odnosu na potrebe određenih grupa u zajednici.  

Naš hub će aktivno komunicirati sa širom zajednicom, prikupljajući informacije o socijalnim problemima i potrebama putem radionica, mini istraživanja i drugih alata, i ponudiće rešenja za mapirane probleme. 

HUB DIVAN je deo programa VAHA (značenje na turskom: „oaza“) koje je dvogodišnji program namenjen osnaživanju nezavisnih umetničkih i kulturnih prostora, zagovaranju javne diskusije i dijaloga u gradovima širom Turske, Evrope i zemalja u regionu. 

VAHA je inicijativa koja dolazi od strane  Anadolu Kültür and MitOst e.V., i finansiran je od Stiftung Mercator i  European Cultural Foundation

Za više informacija o radionicama i akcijama koje slede, pratite nas na našim profilima na društvenim mrežama i na sajtu.