Pogledajte online kampanju Beogradskog centra za ljudska prava povodom Svetskog dana izbeglica #stanimojedniuzdruge

18. jun 2020.

Capture Stanimo jedni uz drugePovodom 20. juna Svetskog dana izbeglica, Beogradski centar za ljudska prava pokrenuo je online kampanju #stanimojedniuzdruge.

Kroz seriju video snimaka javne ličnosti, izbeglice, predstavnici UNHCR-a i Beogradskog centra za ljudska prava govore o svojim ličnim iskustvima, problemima sa kojima se izbeglice suočavaju, izazovima i mogućnostima koje imaju u društvu i sredinama u kojima borave. 

Online kampanju #stanimojedniuzdruge možete pratiti na nalozima Beogradskog centra za ljudska prava na FejsbukuInstagramu i Tviteru. Pogledajte šta povodom Svetskog dana izbeglica i problemima sa kojima se suočavaju izbeglice kažu glumica Nina Janković Dičić, novinar i voditelj Dragan Ilić, Zoran Kesić autor emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, izbeglice iz Irana i Burundija Džafar Fatahani i Katija Katiabva, „Marka Žvaka“ dvojac Dušan Čavić i Dušan Šaponja, šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans Fridrih Šoder i Ana Trifunović i Anja Stefanović iz Beogradskog centra za ljudska prava. 

Cilj kampanje je podizanje svesti građana Srbije o problemima izbeglica, kako bi solidarnošću i tolerancijom doprineli da sve ranjive grupe, uključujući i izbeglice, budu ravnopravni članovi našeg društva i žive dostojanstveno.