Poslušajte pesmu „Vekovi“ našeg Omladinskog programa nastalu u okvuru projekta „Kafanski priručnik“

12. februar 2021.

1613133321901Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava predstavlja pesmu “Vekovi” nastalu okviru projekta “Kafanski priručnik”.

U vremenima nesvakidašnjih izazova, drugačijeg nekog sveta…Kao da imamo više prilike da razmišljamo i pitamo se ko smo sada, nakon svega što smo prošli. Koliko smo se promenili?  Koliko smo drugačiji od generacija pre nas? 

Ova pitanja su inspirisala ekipu iz predstave “Kafanski priručnik” da snime svoju prvu autorsku pesmu.

“Vekovi” je numera posvećena mladima, i kao i sama predstava, propituje teme nacije, nacionalnog identiteta, rase, vere, kao i razumevanja, straha i tuge.

“U sam proces smo uložili sve naše priče, iskustva i emocije koje su u vezi sa našim nacionalnim, verskim, etničkim ali i svim drugim  identitetima,” kaže Demir Mekić, jedan od organizatora projekta. 

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava pokrenuo je tokom 2019. godine izvođenja predstave “Kafanski priručnik – dramsko muzički događaj za kafane i birtije”. Pesma „Vekovi” nastala je kao nastavak  ideje iz predstave: da se publici ispričaju svakodnevne priče iz naroda – one sa ulice, proslave, kafe ili kafane.

Pogledajte kako su naši mladi umetnici i aktivisti niz svojih razmišljanja predočili u pesmu.