POZIV: Škola ljudskih prava i vladavine prava u Jagodini

1. oktobar 2018.

Beogradski centar za ljudska prava uz podršku Misije OEBS u Srbiji organizuje Školu ljudskih prava i vladavine prava u Jagodini, 16, 17 i 18. oktobra, u okviru projekta “Moj grad, moja prava – škola ljudskih prava i vladavine prava za mlade”. Cilj projekta je da se mladi ljudi širom Srbije upoznaju sa idejom, pojmom i mehanizmima zaštite ljudskih prava, pitanjima diskriminacije, vladavine prava, i kreiranja predloga javnih politika.

Ukoliko ste iz Jagodine, imate između 15 i 20 godina i interesuju vas ove teme, možete se prijaviti putem linka:  https://goo.gl/forms/N18AkjA4nTbnHngi1

Prva dva dana treninga polaznici će proći predavanja i interaktivne radionice na temu ljudskih prava, diskriminacije, vladavine prava, i javnih politika, a treći dan će imati priliku da obiđu sud i tužilaštvo u Zrenjaninu, kako bi se i direktno upoznali sa radom ovih institucija na lokalu. Takođe, tokom dva dana treninga ćemo razvijati i predlog javne politike/lokalne akcije, odnosno radićemo na analizi nekog lokalnog problema koji dotiče mlade u zajednici, i definisanju predloga za njegovo rešenje. Trening je prilagođen mladima i onima koji nemaju mnogo predznanja iz ovih oblasti. 

Za sva dodatna pitanja ili informacije, kontaktirajte nas putem maila sara@bgcentar.org.rs