Poziv za seminar za advokate: „Borba protiv nekažnjivosti službenika za dela mučenja, nečovečnog i ponižavajućeg postupanja i kažnjavanja“

19. novembar 2021.

Seminar za advokate

Beogradski centar za ljudska prava i ove godine organizuje seminar „Borba protiv nekažnjivosti službenika za dela mučenja, nečovečnog i ponižavajućeg postupanja i kažnjavanja“.

Pozivamo sve zainteresovane advokate i advokatice, kao i advokatske pripravnike i pripravnice, da uzmu učešće na seminaru koji će se održati u utorak, 21. decembra 2020. godine, od 17 do 20 časova, putem Zoom platforme.

U prvom delu seminara govorićemo o važeći međunarodnim standardima u oblasti zabrane mučenja (torture) i drugih oblika zlostavljanja, dok će drugi deo seminara biti posvećen praktičnom sagledavanju ovih standarda, kroz analizu položaja, procesnih ovlašćenja i dužnosti advokata – punomoćnika oštećenog koji je pretrpeo zlostavljanje, javnih tužilaštava i sudova pred kojima su iznete tvrdnje o zlostavljanju, kao i kroz sagledavanje značaja (sudsko) medicinske dokumentacije u dokazivanju ovih dela.

Zainteresovani za seminar svoje učešće mogu prijaviti do ponedeljka, 20. decembra 2021. godine do 15 časova, putem imejl adrese criminal.justice@bgcentar.org.rs navodeći ime, prezime i advokatsku komoru u kojoj su upisani. Nakon prijave učešća, dobićete potvrdu sa registracionim linkom i potrebnim instrukcijama za učešće na seminaru. 

Za sve dodatne informacije, obratite nam se na criminal.justice@bgcentar.org.rs. 

Program seminara možete pogledati ovde