Priboj pobednik u projektu Otpakivanje

22. januar 2015.

otpakivanje facebook appMladi Priboja su u okviru projekta Otpakivanje na najbolji način prikazali bogatstvo svoje sredine kroz različite umetničke forme, sadržaje i aktivnosti, odlučili su stručni žiri i glasači na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook). Oni su napravili video sadržaje i zbirku pisanih radova u kojima je iz perspektive mladih prikazana lepota Priboja i promovisano zajedništvo i multietničnost.

U projektu je učestvovalo 12 Kancelarija za mlade iz Srbije, a drugo i treće mesto su zauzele Kancelarije iz Bujanovca i Prijepolja. Mladi 12 opština u Srbiji su organizovali aktivnosti sa ciljem predstavljanja lokalnih zajednica i promovisanja tolerancije i zbližavanja, i materijale pretvarali u umetnički izraz, takozvane kulturne pakete. 

Koordinator pribojske Kancelarije za mlade Emir Vražalica rekao je za EurAktiv da je projekat otvorio put za nove aktivnosti Kancelarije – obnavljanje radio emisije Glas mladih, pokretanje televizijska emisija za lokalnu TV Priboj i izrada brošure za lokalnu turističku organizaciju.

„Kada su u Turističkoj organizaciji Priboj videli šta smo radili za Otpakivanje ponudili su nam da im radimo brošuru na engleskom i na srpskom“, kazao je on, dodavši da je će brošura biti predstavljena na Sajmu turizma u Beogradu. Opširnije…