Prolećna turneja predstave The Game

10. april 2018.
Počele su pripreme za prolećnu turneju predstave The Game  (Igra) – ove godine je izvodimo u Novom Pazaru, Sjenici, Šidu, Loznici i Beogradu.  
 
The Game je predstava koja se bavi aktuelnom izbegličkom krizom iz jednog atipičnog ugla. Pokušavamo da osvetlimo odnos naših ljudi prema izbeglicama koji, bežeći od rata, prolaze kroz Srbiju. Šestoro mladih koji žive u istom beogradskom naselju, kreće u kafić kako bi pratili finale Evropskog prvenstva u košarci, i u parku, slučajno, nailaze na sukob policije i izbeglica. Dramski komad pokazuje kako porodično okruženje, društvo, predrasude, pa i razni mediji, utiču na svest mladih i formiraju njihovo mišljenje o izbeglicama i njihovoj situaciji, a da sa tim ljudima nisu imali nikakav direktan kontakt. To neznanje izvor je mnogih nesporazuma i sukoba među njima. Premda je tema kojom se komad bavi ozbiljna i teška, tekst obiluje brzim replikama, zabavnim dijalozima i crnim humorom.

Predstava je rezultat procesa koji se sastojao od predavanja, diskusija o izbegličkoj krizi, dramskog istraživanja ove teme, kao i razgovora i zajedničkih aktivnosti sa izbeglicama koje borave u nekim od Prihvatnih centara u Srbiji. 

Za potrebe predstave intervjuisane su izbeglice koje su prošle kroz našu zemlju i koje su bile dovoljno snažne i ljubazne da sa nama podele svoja životna iskustva. 

Igraju: Aleksandra Anđelković, Sofija Živković, Eldar Zubčević, Danijela Radonjić, Relja Janković, Uros Savić Kain
Režija: Filip Čolović
Autor teksta: Marko Popovic 
Scenograf: Dragoslav Ivković 
Voditelji procesa: Demir Mekic i Nevena Nikolić 
Fotograf: Nebojša Petrović 
Organizator: Beogradski centar za ljudska prava

Izvođenja u 5 gradova u Srbiji podržla je fondacija Konrad Adenauer.