Sastanak Beogradskog centra za ljudska prava sa predstavnicima Republičkog javnog tužilaštva i Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal

13. mart 2018.
viber imagePredstavnici Beogradskog centra za ljudska prava sastali su se sa specijalnim tužiocem za visokotehnološki kriminal Brankom Stamenkovićem, zamenicom javnog tužioca Dr Jasminom Kiurski i zamenicom republičkog javnog tužioca Tamarom Mirović.
Ovaj sastanak predstavlja uspostavljanje saradnje Beogradskog centra za ljudska prava sa javnim tužilaštvom kako bi razmenili iskustva o dosadašnjem radu ove institucije u pogledu suzbijanja govora mržnje. Tokom sastanka bilo je reči o postojećem pravnom okviru kada je u pitanju govor mržnje kao oblik diskriminacije, kao i izazovima sa kojima se tužilaštvo susreće u svojoj praksi. 
 
Uspostavljanje saradnje sa institucijama koje su nadležne za suzbijanje govora mržnje je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Anonimna mržnja“, koju Beogradski centar za ljudska prava sprovodi uz podršku Fondacije za otvoreno društvo. Nakon konsultativnog procesa biće izrađen dokument sa preporukama za unapređenje politike kažnjavanja govora mržnje na internetu.