The Game

19. novembar 2017.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na premijeru predstave “The Game” koja će se organizovati 24. i 25. novembra 2017. godine od 20 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21 u Beogradu.

GAME_poster-WEB (1)

The Game (Igra) je predstava koja se bavi aktuelnom izbegličkom krizom iz jednog atipičnog ugla. Pokušavamo da osvetlimo odnos naših ljudi prema izbeglicama koji, bežeći od rata, prolaze kroz Srbiju. Šestoro mladih koji žive u istom beogradskom naselju, kreće u kafić kako bi pratili finale Evropskog prvenstva u košarci, i u parku, slučajno, nailaze na sukob policije i izbeglica. Dramski komad pokazuje kako porodično okruženje, društvo, predrasude, pa i razni mediji, utiču na svest mladih i formiraju njihovo mišljenje o izbeglicama i njihovoj situaciji, a da sa tim ljudima nisu imali nikakav direktan kontakt. To neznanje izvor je mnogih nesporazuma i sukoba među njima. Premda je tema kojom se komad bavi ozbiljna i teška, tekst obiluje brzim replikama, zabavnim dijalozima i crnim humorom.
Predstava je rezultat procesa koji se sastojao od predavanja, diskusija o izbegličkoj krizi, dramskog istraživanja ove teme, kao i razgovora i zajedničkih aktivnosti sa izbeglicama koje borave u nekim od Prihvatnih centara u Srbiji. 
Za potrebe predstave intervjuisane su izbeglice koje su prošle kroz našu zemlju i koje su bile dovoljno snažne i ljubazne da sa nama podele svoja životna iskustva. 
I sam naslov komada preuzet je iz života izbeglica.

The Game
Centar za kulturnu dekontaminaciju 24. i 25. novembar 2017. godine  od 20h
Igraju: Aleksandra Andjelković, Sofija Živković, Eldar Zubčević, Danijela Radonjić, Relja Janković, Uros Savić Kain
Režija: Filip Čolović
Autor teksta: Marko Popović

Scenograf: Dragoslav Ivković
Voditelji procesa: Demir Mekić i Nevena Nikolić
Fotograf: Nebojša Petrović

Istraživanje podržala: Fondacija Konrad Adenauer Beograd
Partner: Centar za kulturnu dekontaminaciju

ULAZ JE SLOBODAN!

Rezervacija karata je obavezna, zbog ograničenog broja mesta za sedenje.
Prilikom rezervacije navedite za koji datum rezervišete kartu.
Rezervišite Vašu kartu prijavom na mail: prijava@bgcentar.org.rs