YOUTH RIGHTS TALKS 5. oktobra u Novom Sadu – pratite uživo na našim kanalima na društvenim mrežima

4. oktobar 2020.

YRT 2020_VIZUALOmladinski program Beogradskog centra za ljudska prava organizuje treći po redu YOUTH RIGHTS TALKS 2020 koji se održava 5. oktobra 2020. u Novom Sadu na lokaciji BO Inside, Ribnjak gornji put, Petrovaradin, od 11 do 15 časova.

YOUTH RIGHTS TALKS je događaj koji mladima pruža prostor da izraze svoje stavove, podele svoja razmišljanja o društvenim problemima, i iznesu svoju priču javno kroz govor. Na taj način uspostavlja dijalog sa mladima iz cele Srbije, te osobama iz institucija, medija, omladinskih organizacija i organizacija civilnog društva, kao i influenserima/kama koji će biti njhova podrška za menjanje ovog sveta na bolje!

Tema ovogodišnjeg YOUTH RIGHTS TALKS #YRT2020 je pravo na zdravlje, odnosno pravo na fizičko, i mentalno zdravlje, osećanja za vreme pandemije COVID-19 kao i ličnih izazova s kojima su se mladi suočili tokom ovog perioda. Na događaju koji se održava pod sloganom #ŠtoBližeOdMene između ostalih učestvuju i govore:

  • dr Marijan Ivanuša (predstavnik i direktor kancelarije SZO u Srbiji)
  • dr Srđa Janković (imunolog)
  • Milan Marković (šef Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava)
  • Snežana Klašnja (savetnica ministra)
  • Anne Marie Ćurčić (novinarka, aktivistkinja i autorka bloga Za Tebe #VažnoJe)

Stručni tim YOUTH RIGHTS TALKS #YRT2020 čine:

  • Hana Stamatović (psihološkinja i psihoterapeutkinja)
  • dr Mila Paunić (epidemiološkinja)
  • Jelena Zorić (novinarka TV N1)
  • Vladica Ilić (pravnik Beogradskog centra za ljudska prava)

Događaj je hibridnog  formata – dešava se delimično u online prostoru, delimom uživo, kako bi se obezbedila sigurnost svih učesnika i učesnica, a u skladu sa svim epidemiološkim merama.

Ukoliko želite da prisustvujete online događaju, možete se prijaviti na sledećem linku https://forms.gle/zWeeTeyF48jpnKnX9 ili potvrdom na mejl youth@bgcentar.org.rs. Događaj možete pratiti i u uživom prenosu na Facebook stranicam Youth Rights Talks https://www.facebook.com/youthrightstalks/ i Beogradskog centra za ljudska prava https://www.facebook.com/BGcentarzaljudskaprava  kao i na Youtube kanalu našeg Omladinskog programa  https://www.youtube.com/channel/UCb9qM2sDsNfJXUOvOc_kceQ  

YOUTH RIGHTS TALKS 2020 #YRT2020 organizuje ga Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Timom Ujedinjenih nacija za ljudska prava.