#YouthRights TALKS: POZIV NA INFO SESIJE

16. novembar 2018.

DSC_0074Da li je deklaracija usvojena 1948, tri godine posle Drugog svetskog rata, zaista univerzalna i zbog čega? Šta znači mladima danas? Da li bi trebalo da bude više od 2% mladih u parlamentima širom sveta? Zašto tek 30% mladih u Srbiji smatra da je demokratija najbolji oblik vladavine? Da li ista prava uživaju mladi u Leskovcu i mladi u Novom Sadu? Koliko su u medijima zastupljeni siromašniji mladi, mladi koji su pripadnici nacionalnih manjina i mladi koji su izbeglice? Kako u Srbiji funkcioniše pravo na rad? Da li ste znali da deklaracija pominje i pravo na razonodu?

#YouthRights TALKS biće jedan ultra zanimljiv i jedinstven događaj koji stavlja u centar glas i ljudska prava mladih, a na kome ćemo zajedno tražiti odgovore na ova i druga pitanja – kroz nastupe mladih i razgovore sa najraznovrsnijim ličnostima iz javnog života, institucija, medija i omladinskih inicijativa. Oko stotinu učesnika i učesnica imaće priliku da se upozna sa drugim mladim ljudima iz čitave Srbije, ali i da direktno priča sa međunarodnim organizacijama, donosiocima odluka i onima koji se na najvišem nivou bave pitanjima, problemima i budućnošću mladih u Srbiji. 

#YouthRights Talks se dešava 08. decembra u Beogradu, a hostuju ga Beogradski centar za ljudska prava, Tim Ujedinjenih nacija u Srbiji i Misija OEBS-a u Srbiji.

Šta su info sesije?

Info sesije su uvodni deo jedinstvenog događaja #YouthRights TALKS. Organizujemo ih u Nišu (19.11), Novom Pazaru (20.11.), Beogradu (21.11.) i Novom Sadu (23.11.). 

Prijavi se za besplatno učešće na info sesiji ovde: bit.ly/YRTinfo
Poziv u PDF formatu preuzmite OVDE

#YouthRights Talks. Pravo mladih da se čuju.

 

Celodnevni događaj „Mladi i ljudska prava: 70 godina od Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima“  organizuje se u sklopu obeležavanja Nedelje ljudskih prava, povodom 70 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. Ovom kampanjom promoviše se razumevanje načina na koje nas Univerzalna deklaracija sve osnažuje i ohrabruje se dalje promišljanje o tome kako svako od nas može da bude deo očuvanja ljudskih prava svakodnevno. Obeležavanje Nedelje ljudskih prava organizuje se u saradnji Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji, Misije OEBS-a u Srbiji, Kancelarije Saveta Evrope i Delegacije Evropske unije.