Projekat Otpakivanje 2014/15

27. oktobar 2014.

Pogledajte neki od kulturnih paketa mladih iz 12 gradova u Srbiji Otpakivanje 2014/15
Škola ljudskih prava - Vojin Dimitrijević

27. oktobar 2014.

U petak 24.10.2014. počela je 20. Škola ljudskih prava - Vojin Dimitrijević. U narednih 10 dana, 26 polaznika će imati priliku da sluša predavanja najpozvanijih stručnjaka iz raznih oblasti ljudskih prava. Polaznicima je dobrodošlicu poželela izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava Vesna Petrović, a prvo predavanja održao je Vladan Avramović iz Britanske ambasade.
(H)rom(i) pravednik

8. oktobar 2014.

Pred vama je tekst Milene Milić, polaznice treninga o nediskriminaciji i radu sa osetljivim grupama za kordinatore/ke Kancelarija za mlade i predstavnike/ce organizacija civilnog društva koji su zajedno organizovali Misija OEBS u Srbiji, Ministarstvo omladine i sporta i Beogradski centar za ljudska prava. http://www.koms.
"Nacionalni saveti nacionalnih manjina pre i posle izbora"

7. oktobar 2014.

Danas je u Kući ljudskih prava u organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava i Urban Ina održan okrugli sto "Nacionalni saveti nacionalnih manjina pre i posle izbora". Učesnici okruglog stola su analizirali dosadašnji rad nacionalnih saveta.
Memorijalno predavanje u čast prof. dr Vojina Dimitrijevića

6. oktobar 2014.

Memorijalno predavanje u čast prof. dr Vojina Dimitrijevića – „Pravila, izbori i međunarodno pravo“. U čast prof. dr Vojina Dimitrijevića, Beogradski centar za ljudska prava organizovao je 6. oktobra 2014. godine prvo u nizu memorijalnih predavanja u znak sećanja na svog osnivača i dugogodišnjeg direktora. Serija predavanja otvorena je prezentacijom Njene ekselencije prof.
Memorijalno predavanje za prof. dr Vojina Dimitrijevića

3. oktobar 2014.

»Pravila, izbori i međunarodno pravo« Njena ekselencija, prof.


Portal ljudska prava i biznis- Srbija Implementacija opštih preporuja Ustavnog suda RS   Zaštita ljudskih prava pred srbijanskim sudovima