Bijeljina II          

Optužnicom Tužilaštva za ratne zločine KTO 6/14 od 4.06.2014. godine[1] Miodrag Živković se tereti da je kao pripadnik dobrovoljačke jedinice pri srpskim oružanim snagama izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142 stav 1 Krivičnog zakonika Savezne Republike Jugoslavije u saizvršilaštvu. Prema optužnim navodima, Miodrag Živković je u večernjim časovima 14. juna 1992. godine u Bijeljini (BiH) zajedno sa pripadnicima dobrovoljačke jedinice Draganom Jovićem, Zoranom Đurđevićem, Alenom Ristićem[2] i meštaninom Danilom Spasojevićem[3] otišao do kuće Rame Avdića za koga su od (Danila) Spasojevića čuli da je muslimanski ekstremista, da nabavlja oružje za Muslimane i da u svojoj kući ima oružja. Živković i ostali su naoružani ušli u kuću, uzeli oružje od Avdića, pretresli kuću, oduzeli novac i nakit, a zatim vršili protivprirodni blud i silovali Nizamu Avdić (ćerku Rame) i Hajretu Avdić (snahu Rame), nakon čega je Dragan Jović lišio života Ramu Avdića. Potom je Živković sa ostalima automobilom odvezao Nizamu i Hajrete koje su bile bez odeće do mesta Ljeljenča (opština Bijeljina, BiH) gde su zaustavili vozilo i naizmenično ih silovali i vršili protivpravni blud, nakon čega su ih gole i bose ostavili na putu.

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu 14.04.2015. godine donelo je presudu kojom je optuženog Živkovića oslobodilo optužbe. Presuda nije pravnosnažna.
[2]          Dragan Jović, Zoran Đurđević i Alen Ristić pravnosnažno su osuđeni i to Dragan Jović na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, Đurđević na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina, a Alen Ristić na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

[3]          Protiv Spasojevića se vodi odvojen posutpak pred pravosudnim organima BiH.