Obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

11. decembar 2019.

U utorak, 10. decembra obeležili smo Međunarodni dan ljudskih prava. Ovom prilikom, dodelili smo priznanja Kuće ljudskih prava za 2019. godinu pojedincima i pojedinkama koji su doprineli promociji i unapređenju ljudskih prava.  Ovogodišnji dobitnici su: Marija Ratković, teoretičarka umetnosti i medija, novinarka, kolumnistkinja, scenaristkinja.
Okrugli sto na temu primene odluka Komiteta Ujedinjenih nacija protiv torture

28. novembar 2019.

U saradnji sa Pravosudnom akademijom, Ministarstvom pravde i Timom Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji, Beogradski centar za ljudska prava organizovao je okrugli sto o primeni odluka Komiteta Ujedinjenih nacija protiv torture.
Godinu dana primene propisa u oblasti azila i migracija

28. novembar 2019.

Beogradski centar za ljudska prava učestvovao je 26. novembra 2019. godine na konferenciji pod nazivom „Propisi u oblasti azila i migracija: godinu dana primene“. Skup je organizovan od strane Grupe 484 uz podršku Balkan Trust for Democracy i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. Tom prilikom, prof. dr Ivana Krstić i prof.
Centar na konferenciji Saveta Evrope - Regionalna saradnja u oblasti migracija i azila: glavni izazovi i primeri dobre prakse

18. novembar 2019.

Beogradski centar za ljudska prava učestvovao je na konferenciji Saveta Evrope u Sarajevu, 14.11.2019. godine o regionalnoj saradnji u oblasti migracija i azila. Predstavnik Centra je učestvovao na panelu o ulozi međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva, te podelio iskustvo Centra, koji se kao partner UNHCR azilom bavi od 2012.


 

YRT 2019_baner-MALI za sajt

 Srbija protiv smrtne kazne

 

Baner-1.eps

  Azil

 

PRAKSA EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA  kuca-ljudskih-prava1